Home » Fietstrainer Tacx kopen: Modellen fietstrainer vergelijken

Fietstrainer Tacx kopen: Modellen fietstrainer vergelijken

Fietstrainer Tacx kopen: Modellen fietstrainer vergelijken

De twee meest bekende fietstrainer merken zijn fietstrainer Tacx en de Wahoo fietstrainer. Ga je een fietstrainer kopen? Dan zal je al snel bij één van deze merken uitkomen. Wij hebben zelf een Wahoo fietstrainer thuis, over de Wahoo KICKR Core kan je dan ook snel een review verwachten op fietstrainer365.nl. Met de meeste modellen fietstrainers van deze twee merken (namelijk de direct drive fietstrainers) kan je trainen via Zwift. Dit werkt motiverend en zorgt er ook voor dat je automatisch veel gerichter aan jouw doelen werkt. In deze blog kijken we naar de Tacx fietstrainers die nu op de markt verkrijgbaar zijn.

Fietstrainer Tacx: Verschillende modellen

Wanneer je jouw fiets op de Tacx zet kan je de hele winter (en wanneer het slecht en regenachtig weer is) lekker binnen fietsen. Fietsen op de Tacx heeft nog meer voordelen dan lekker comfortabel binnen zijn wanneer het buiten slecht weer is. Je kan namelijk gericht trainen – bijvoorbeeld met behulp van een fietstrainer app – en zo grote sprongen maken. Ook kan je met behulp van een fietstrainer app zoals Zwift beklimmingen laten nabootsen waardoor je goed voorbereidt bent wanneer je in de lente of zomer in de bergen gaat fietsen.

Fietstrainer Tacx Flux 2 Smart T2980

De fietstrainer Tacx Flux 2 Smart T2980 is misschien wel één van de meest gewilde Tacx fietstrainers om binnen op te fietsen. Het is een topklasse fietstrainer, maar niet de duurste en beste van dit merk. Deze fietstrainer is qua prijs en specificaties vergelijkbaar met de Wahoo Kickr Core. Bekijk ook onze Wahoo KICKR CORE of Tacx Flux 2 Smart T2980 vergelijkingsblog. Het maximaal vermogen dat je kunt leveren op deze trainer is 2000 Watt. Hij kan hellingen nabootsen tot 16%. Als amateur fietser heb je aan deze kenmerken vaak wel genoeg en hoef je niet persé een nog duurdere en betere fietstrainer aan te schaffen. Dit is ook waarom dit één van de meest populaire Tacx fietstrainers is.

Tacx T2980 FLUX 2 Fietstrainer - Direct drive - 2000 Watt

★★★★★
799,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 16 mei 2021 02:51

Goed om te weten: Je moet zelf een cassette aanschaffen wanneer je deze fietstrainer koopt. Deze wordt niet automatisch meegeleverd.

Hét Tacx topmodel: De Neo 2T Smart

Misschien wel één van de beste, zo niet beste, fietstrainers op dit moment is de Tacx fietstrainer Neo 2T Smart. Er wordt bij deze fietstrainer een cassette en een voorwielsteun meegeleverd. Deze fietstrainer is muisstil, zeer accuraat én heel realistisch. Het maximale vermogen van de Neo 2T Smart is 2200 watt. Dit vermogen wordt gemeten met een afwijking van minder dan 1%. Voor de écht sterke fietsers en de profwielrenners kan hij een hellingspercentage van 25% simuleren. Heel gaaf is de realistische fietservaring die je krijgt wanneer je op deze fietstrainer traint. Zo kan hij verschillende wegoppervlakken simuleren en versnelt de Neo Smart 2T in afdalingen. Tijdens het fietsen kan je ook een paar graden naar links en rechts bewegen. De fietservaring komt dus flink in de buurt van de fietservaring in de buitenlucht.

Tacx T2875 NEO 2T Smart Fietstrainer - Direct drive - 2200 watt

★★★★★
1.389,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 16 mei 2021 02:51

Meer Tacx fietstrainer modellen

Hieronder vind je de overige modellen fietstrainers van Tacx. Dagelijks worden hier de nieuwste prijzen opgehaald. Zo blijf je altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen.

Tacx fietstrainer accessoires zoals de fietstrainer mat

Je kan ook verschillende Tacx fietstrainer accessoires aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een voorwielsteun voor de fietstrainer. Wanneer je hier gebruik van maakt blijft jouw fiets nog stabieler op de Tacx staan, vooral wanneer je tussensprintjes met de Tacx fietstrainer in Zwift doet. Wanneer je op de fietstrainer binnen fietst kan je een fietstrainer mat aanschaffen om zo de vloer netjes te houden en het geluid zo veel mogelijk te dempen. Wanneer je geen Tacx direct drive fietstrainer koopt heb je misschien een Tacx fietstrainer band nodig om te voorkomen dat jouw eigen banden snel slijten.

nv-author-image

Op Fietstrainer365.nl lees je allerlei informatie over fietstrainers. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *