Home » Top 10 fietstrainers

Top 10 fietstrainers

Ben jij op zoek naar een fietstrainer? Dan kan het zijn dat je het lastig vindt om de juiste keuze te maken. Er zijn namelijk tientallen verschillende soorten verkrijgbaar die je met elkaar moet vergelijken. Uiteraard moet je ook rekening houden met het budget dat je hebt. Wij hebben een lijst gemaakt met de top 10 beste fietstrainers. In deze top 10 vind je de best beoordeelde fietstrainers in verschillende prijscategorieën. Wil je meer weten over één van de fietstrainers in de onderstaande lijst? Dan kan je klikken op de afbeelding, link of button om meer te lezen over de fietstrainer. Onder de lijst met de top 10 beste fietstrainers hebben wij de top 3 verschillende fietstrainers uitgewerkt.

Lijst top 10 beste fietstrainers

Hieronder vind je de lijst met de top 10 beste fietstrainers. Dit zijn de fietstrainers die momenteel het best beoordeeld worden. De meest populaire fietstrainer vind je bovenaan in de lijst.

De top 2 fietstrainers uitgewerkt

Op de homepagina lees je al meer over de fietstrainer en over verschillende kenmerken die belangrijk zijn bij de fietstrainer. Hieronder hebben wij de top 2 beste fietstrainers nog verder uitgewerkt.

Wahoo KICKR Bike

De onbetwiste nummer 1 in de top 10 beste fietstrainers is de Wahoo KICKR Bike. Dit is één van de smart bikes die eigenlijk pas sinds kort op de markt zijn gebracht. Het gave is dat je de smart bike eigenlijk kan zien als een fietstrainer inclusief fiets. Op een mooie winterdag kan je dus gewoon je racefiets pakken zonder dat je die hoeft los te koppelen van de fietstrainer. Deze smart bike is minder dan 1% nauwkeurig, stil in het gebruik en de fietservaring is zeer realistisch. De Wahoo KICKR bike met een vermogen van maar liefst 2200 watt kan een stijgingspercentage van 20% en afdalingen tot -15% nabootsen. Het schakelen komt overeen met het schakelen met verschillende groepsets van SRAM, Shimano en Campagnolo. Uiteraard kan je de smartbike koppelen aan de smartphone of tablet met Bluetooth of ANT+. Met een USB ANT+ dongel kan je hem ook koppelen aan een PC of laptop. Voor alle Wahooligans is het handig om te weten dat je de fietstrainer kan gebruiken met andere Wahoo producten zoals de ELEMNT GPS-fietscomputer en de KICKR headwind. We kunnen nog wel veel meer dingen vertellen over de Wahoo KICKR bike maar daar gaan we verder op in in een andere blog.

Tacx NEO 2 Smart

Op nummer 2 staat voor ons de Tacx NEO 2T Smart. Deze fietstrainer zou je kunnen vergelijken met de Wahoo KICKR Power trainer. Echter zijn er een aantal punten waardoor we de Tacx NEO 2T Smart toch op nummer 2 hebben gezet. De Tacx NEO 2T Smart heeft een vermogen van 2200 Watt en kan een stijgingspercentage nabootsen tot 25%. De Wahoo KICKR Power kan een stijgingspercentage nabootsen tot 20%. De fietstrainer meet het vermogen met een nauwkeurigheid van minder dan 1%. Het bijzondere is dat je de Tacx NEO 2T Smart ook kan gebruiken zonder dat hij aangesloten zit aan stroom. Daarom wordt het ook wel een stand-alone trainer genoemd. Wanneer hij wel is aangesloten op stroom kan hij een afdaling simuleren. Je kan de fietstrainer ook gebruiken als je warming-up wilt doen voor een wedstrijd, op de wedstrijdlocatie. Ook goed om te weten: Deze fietstrainer is heel stil in het gebruik. Door de road feel kan je zelfs het gevoel van rijden over gravel of andere wegsoorten nabootsen.